Hallo

Ik ben Tamara,
ik help kinderen leren en concentreren

Ik ben Tamara, moeder van 4 kinderen, Motorisch Remedial Teacher, Psychomotorisch specialist, Reflexintegratie therapeut, ...

Ik ben van alles. Maar het gaat er niet om wat ik ben, het gaat erom wat ik doe. Met kinderen op school is dat niet anders. Op school gaat het er ook niet om wie je bent, maar wat je doet. Elk kind wil gezien worden, laten zien hoe goed je bent. Dat dit op school niet altijd vanzelfsprekend is ben ik helaas zelf achter gekomen.

Mijn verhaal
Wat was het feest toen mijn zoontje eindelijk 4 werd en naar school mocht! Maar al gauw bleek dat hij geen doorsnee kind was en meedoen met de groep lastig was. Als ouder vecht je voor je kind, dus ik ging op zoek naar een oplossing. Consultatiebureau, schoolarts, huisarts, de leerkrachten op school. Van iedereen kregen we adviezen, maar niemand kon er echt iets mee. Via deze weg kwam ik voor het eerst in aanraking met de psychomotoriek. Ik kwam erachter dat er zo ontzettend veel nodig is om te kunnen leren op school. Nooit had ik hier over nagedacht, ik ging er gewoon vanuit dat elk kind van 4 ‘er klaar voor is’.

Mijn pad
Mijn interesse was gewekt en ik besloot verschillende opleidingen en cursussen te gaan doen. Met deze kennis ben ik mijn eigen praktijk gestart om andere kinderen met ontwikkelings- en leerproblemen te helpen. Wat mij daarbij opviel is dat veel problemen ontstaan of samengaan met een concentratieprobleem. Concentreren is het allerbelangrijkste op school. Je kan nog zo slim zijn, maar als je je aandacht niet bij de les kunt houden, krijg je nooit het rapport wat je eigenlijk verdient. Maar juist aan dit aandachtsprobleem wordt de minste aandacht geschonken.

En nu?
Met eigenlijk vrij simpele bewegingen en oefeningen ging mijn zoontje met sprongen vooruit. Hij zal gelukkig nooit een doorsnee kind worden, maar hij komt nu goed mee in de klas. En wat voor mij als ouder het belangrijkste is: hij gaat weer met plezier naar school.

icon About

Het gaat er niet om wat ik ben, maar om wat ik doe.

Typisch Tamara

  • Ik ben met mavo begonnen en heb uiteindelijk op de universiteit natuurkunde gestudeerd
  • Ik houd ontzettend veel van spelletjes
  • Bij elke tankbeurt controleer ik wel 10x  of ik de juiste brandstof tank
  • Mijn buik heeft na de 4e zwangerschap besloten te blijven staan, er is dus geen 5e op komt
  • Ik heb 7 jaar in Oostenrijk gewoond, maar kan nog steeds niet skiën
  • Achter mij staan een fantastische man en geweldige ouders