6

Lessen

2x

Persoonlijk contact

Alle

Leeftijden

Geen

materiaal nodig

24+

activiteiten

Algemeen

Dit programma is vooral geschikt om de aandacht en concentratie te verbeteren. We werken aan de echte basis. Daarbij gaan we niet in op specifieke leerproblemen. Wat we wel doen is zorgen voor ontspanning en werken aan de primaire reflexen die vaak nog actief zijn. Ontspannen Leren duurt 6 weken, waarbij je elke week een nieuwe les krijgt. Dit in de vorm van een video waar ik je alle oefeningen duidelijk uitleg. Deze oefeningen kun je dagelijks zelf herhalen. Daarnaast zijn er 2 momenten voor persoonlijk contact met mij. We bespreken de voortgang, en ik geef je persoonlijk advies en tips.

Doordat dit programma 6 weken duurt is het perfect voor de zomervakantie. Start het volgende schooljaar met meer aandacht en energie. Voor dit programma heb je geen materialen nodig. Wel verwacht ik dat je elke dag 15 minuten de oefeningen doet.

Ontspannen leren helpt je met:

Voor wie is ontspannen leren geschikt?

Eigenlijk is ontspannen leren geschikt voor iedereen. Basisschoolkinderen, maar ook oudere kinderen en zelfs ouders merken verschil als ze de oefeningen mee doen. Ook kinderen met AD(H)D of andere ‘labels’ hebben veel baat bij dit programma. Misschien zelfs nog wel meer profijt, omdat deze kinderen vaak nog de primaire reflexen actief hebben, waar we in dit programma aan gaan werken.

Inhoud programma

Onder stress kun je niet leren. Het lijkt zo simpel, maar helaas staan veel kinderen met leerproblemen voortdurend onder stress. Meestal zelfs zonder dat ze het doorhebben. De stress komt namelijk meer vanuit het lichaam.

Dit uit zich vaak in bewegelijkheid, niet stil kunnen zitten en een slechte concentratie. Ontspannen is daardoor extra moeilijk. Tijdens de eerste lessen leer je hoe ook drukke kinderen kunnen ontspannen.

De stress zit in het lijf. De enige manier om dit te verhelpen in het brein herprogrammeren. Dit klinkt ingewikkelder dan het is. Het betekent dat het oude patronen plaats maken voor nieuwe. Meestal zijn deze ‘oude patronen’ primaire reflexen die het kind nog niet heeft.

Primaire reflexen zijn automatische reacties op prikkels. Deze zijn bij de geboorte aanwezig en moeten verdwijnen als het kind zelfstandig gaat functioneren. Soms blijven ze aanwezig en dan storen ze het kind onnodig. Door bepaalde bewegingen te maken kunnen de primaire reflexen alsnog onder controle gebracht worden. Deze bewegingen doen we samen in de videolessen van dit programma.

Het volledig onder controle krijgen van alle primaire reflexen gaat niet in 6 weken, maar eerste resultaten zullen zeker zichtbaar zijn.

De prikkelverwerking hangt ook sterk samen met de primaire reflexen. Door de aanwezigheid van primaire reflexen kan je lichaam automatisch reageren op prikkels. Hierop heb je dus geen invloed en dit kan je prikkelverwerking enorm in de weg staan.

Bij de start en halverwege dit programma is er de mogelijkheid om een coachcall in te plannen. We telefoneren of videobellen en bespreken de voortgang. Bij problemen of moeilijkheden denk ik met jullie mee en geef graag persoonlijke tips en advies.

Naast elke videoles krijg je ook 2 gerichte activiteiten uit de Activiteiten Bibliotheek, die geheel aansluiten bij de les en oefeningen van die week.

Wat anderen zeggen

1 jaar

Toegang

Normaal 147,-

Euro

97,-

euro

Ben je klaar om te beginnen?

Andere programma's

Misschien ben je ook geïnteresseerd in deze programma's

Gratis

Activiteiten bibliotheek

Een verzameling activiteiten en spellen. Al deze activiteiten helpen het brein zich te ontwikkelen. Ze zijn te vinden in de gratis activiteiten bibliotheek.

Activiteiten bibliotheek

6 categorieën - 80 activiteiten
Bekijk bibliotheek

Persoonlijk

Spelend leren

In dit ultieme programma pakken we de leerproblemen bij de kern aan. Je lees of rekenproblemen zijn verleden tijd. Remedial Teaching ten top.

Spelend leren

4 maanden - Onderzoek + 2 wekelijk bij mij op bezoek
Bekijk programma